Polski support
KohanaPHP Framework
FORUM Polskiego Supportu KOHANA Framework
10 Wrzesień 2010, 12:48 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: 18.10.2009 - wydanie 3.0.1
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Snejk Site - "czy dobrze zrobiłem" - przykład jak nie tworzyć stron  (Przeczytany 367 razy)
TheSnake
Nowy użytkownik
*

« : 24 Styczeń 2010, 21:05 »

Witam, po kilku "chwilach" nauki KO3 zrobiłem takie coś: http://www.snejk.ugu.pl/rss/ (niestety są reklamy :/)

Nie śmiać się, nie wiem czy popełniłem jakieś błędy i czy w ogóle zrobiłem to tak jak powinno być. Tworzone dla "treningu", udostępniam kod źródłowy (cała kohanka3, skonfigurowana do działania w folderze /rss/) Kod na licencji GNU General Public License, z jakimś tam komentarzem.. Mrugnięcie Nie mam zamiaru (chyba Chichot) wykorzystać tego jako swoją stronę, ale jeżeli "Tobie" pasuję to możesz Duży uśmiech Bez PA, na plikach txt. Jedyne czego tu brakuje (z podstaw) to brak własnej strony błędu 404, ale coś mi to nie wychodzi (ciągle pisze, że nie może znaleźć widoku :/)

Jeżeli uważacie, że to głupi temat to skasujcie.

UWAGA! Zmiana, jest to przykład jak nie tworzyć stron w KO3 Duży uśmiech

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 24 Styczeń 2010, 21:18 wysłane przez TheSnake » Zapisane
Zepco
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #1 : 24 Styczeń 2010, 21:16 »

Dla potomnych. To jest przykład jak NIE tworzyć aplikacji w KO3.

OŚWIADCZENIE: Ja, niżej podpisany, świadomy wszystkich konsekwencji tego posta postanawiam go dopuścić do użytku publicznego, albowiem bo gdyż aczkolwiek uważam, że nie wyrządzi on (znaczy: post) krzywdy nikomu innemu niźli mnie samemu (czyli autorowi posta).
-- Zepco --
(: nʞnʞ
TheSnake
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 24 Styczeń 2010, 21:19 »

Mógł byś powiedzieć mniej więcej co jest nie tak? Mrugnięcie
Zepco
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #3 : 24 Styczeń 2010, 23:16 »

Mniej więcej to się jeździ na nartach, mniej na nartach więcej na d... Język

Dawno nie grzebałem w KO3, także jeśli się mylę to mnie poprawcie. Na Twój kontroler tylko rzuciłem okiem.

Po pierwsze gdzie użycie kontrolera template? Nawet jakbyś chciał się obyć bez niego, to rezultat wyniku wysyła się do request->response.
Po drugie do przekazywania zmiennych mógłbyś użyć chaining, czyli fakt, że metody set, bind itd zwracają dalej obiekt widoku co można ponownie wykorzystać.
W bootstrap też nie zadziałałeś za bardzo.

OŚWIADCZENIE: Ja, niżej podpisany, świadomy wszystkich konsekwencji tego posta postanawiam go dopuścić do użytku publicznego, albowiem bo gdyż aczkolwiek uważam, że nie wyrządzi on (znaczy: post) krzywdy nikomu innemu niźli mnie samemu (czyli autorowi posta).
-- Zepco --
(: nʞnʞ
nrm
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #4 : 24 Styczeń 2010, 23:39 »

nie mówiąc o elementach widoku wstawionych w kontroler...

Riu
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 25 Styczeń 2010, 00:00 »

Po tym co umieściłeś powiem tylko tyle - to co jest w wiki kerknesa jest gotowcem do wykorzystania i idealnym przykładem na to jak robić za pomocą ko3. Zanim zdecydujesz się pokazywać cokolwiek po prostu przeczytaj, zastanów się, a nie od razu do pisania... bo to jest ..hmmm....a zacytuje Ciebie z tego kontrolera :
ponizszego kodu nie bede opisywal, jezeli ktos bierze sie za frameworki powinien juz troche znac PHP Mrugnięcie

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: