Polski support
KohanaPHP Framework
FORUM Polskiego Supportu KOHANA Framework
9 Wrzesień 2010, 02:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: 18.10.2009 - wydanie 3.0.1
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Autoryzacja ?  (Przeczytany 159 razy)
Daredzik
Nowy użytkownik
*

« : 30 Czerwiec 2010, 22:16 »

Witam,
Drodzy kohanowcy :d pewnie, głównie topic będzie przeznaczony dla Riu bo nie wiem kto jeszcze używa KO 3.

A więc chodzi mi o uniwersalny "szablon" autoryzacji czyli logowanie + rejestracja + walidacja + zabezpieczenie przed dostępem niezalogowanych...
Wiem, że to trochę tak na żyda Chichot no ale jakoś przeraża mnie ta kerknessowska dokumentacja, jednak wolę patrzeć i uczyć się z gotowego kodu.

A więc czy mógłby ktoś udostępnić w pełni działające kontrolery do rejestracji / logowania wraz z walidacja oraz przykład użycia, przy stronie dla zalogowanych.
Oczywiście auth albo simple_auth no chyba, że jest coś jeszcze Uśmiech
i miło by było gdyby nie opierało się to na ORM'ie tylko na DB::

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość Uśmiech
Riu
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 1 Lipiec 2010, 12:46 »

A liczyłem że jednak ktoś oprócz mnie odpowie... jakoś się nie wyrywają... Język

@Daredzik - skoro masz SA to czemu chcesz jeszcze kombinować?

Na githubie założyłem już repo dla moich kilku projektów tym autoryzacji z systemem uprawnień, ale to będzie zrobione pod specyficzny system, który jakoś całość mam nadzieję będzie na początek dla wielu osób czymś pomocnym. Wrzucanie kodu zaczynam wkrótce. http://github.com/Riu/kauth - tutaj masz repo - zajrzyj tam w przyszłym tygodniu.

oidnus
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 1 Lipiec 2010, 14:59 »

Ja podrzucę moduł admina tworzyłem go jak uczyłem się kohany3. Jest w nim zawarte logowanie/zmiana danych/ nie ma rejestracji użytkowników + prosta kontrola dosŧępu. Działa na zwykłym Auth dostępnym w kohanie.  

http://asani.pl/demo/asani_admin.tar.gz  
« Ostatnia zmiana: 1 Lipiec 2010, 22:41 wysłane przez Zepco » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: