|
Maciek
|
 |
« Odpowiedz #15 : 15 Sierpień 2009, 16:43 » |
|
btw. W porównaniu z KO2, w KO3 piszę się ogólnie lepiej czy gorzej czy po prostu inaczej  Tak samo (dobrze).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cmike
|
 |
« Odpowiedz #16 : 15 Sierpień 2009, 18:39 » |
|
Inaczej, ale czy lepiej czy gorzej ciężko stwierdzić. Bez dokumentacji część rzeczy trzeba albo zgadywać albo wyszukwiać w kodzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zepco
|
 |
« Odpowiedz #18 : 30 Sierpień 2009, 12:57 » |
|
Czy ktoś już użył H z HMVC które oferuje KO3?
|
|
|
|
|
|
OŚWIADCZENIE: Ja, niżej podpisany, świadomy wszystkich konsekwencji tego posta postanawiam go dopuścić do użytku publicznego, albowiem bo gdyż aczkolwiek uważam, że nie wyrządzi on (znaczy: post) krzywdy nikomu innemu niźli mnie samemu (czyli autorowi posta). -- Zepco -- (: nʞnʞ
|
|
|
|
nediam
|
 |
« Odpowiedz #19 : 1 Wrzesień 2009, 09:41 » |
|
akurat zaczynam nowy projekt, już chciałem pisać go pod Kohanę v3 porozkminiałem nowe rzeczy... a tu zonk... brak postgresa :|
Wie ktoś czy planują dać drajver czy przygotowywać się już do pisania własnego ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maciek
|
 |
« Odpowiedz #20 : 1 Wrzesień 2009, 10:34 » |
|
Przeglądając github'a nie trafiłem na postgres'a. Póki co możesz spróbować użyć PDO. O postgres'ie rzeczywiście nic się dotychczas nie mówiło. Może warto poruszyć tą kwestię na forum ogólnym i/lub złożyć odpowiedni "issue" na github'ie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cmike
|
 |
« Odpowiedz #21 : 1 Wrzesień 2009, 10:56 » |
|
Ja piszę w Postgresie i jak na razie PDO się sprawdza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nediam
|
 |
« Odpowiedz #22 : 1 Wrzesień 2009, 11:48 » |
|
hm.. ale czy przypadkiem ORM nie dziala z PDO ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cmike
|
 |
« Odpowiedz #23 : 1 Wrzesień 2009, 12:07 » |
|
Zależy, na czym ci zależy. Wydajnościowo ORM jest zabójczy, więc najlepiej pracować po prostu w Database.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zepco
|
 |
« Odpowiedz #24 : 9 Wrzesień 2009, 17:16 » |
|
Nie widzę postów, gdzie użytkownicy z utęsknieniem czekali na dzisiejszą datę 09.09.09, kiedy to miała stać się rewolucja - wyjście KO3? 
|
|
|
|
|
|
OŚWIADCZENIE: Ja, niżej podpisany, świadomy wszystkich konsekwencji tego posta postanawiam go dopuścić do użytku publicznego, albowiem bo gdyż aczkolwiek uważam, że nie wyrządzi on (znaczy: post) krzywdy nikomu innemu niźli mnie samemu (czyli autorowi posta). -- Zepco -- (: nʞnʞ
|
|
|
|
Maciek
|
 |
« Odpowiedz #25 : 9 Wrzesień 2009, 17:17 » |
|
Nie widzę postów, gdzie użytkownicy z utęsknieniem czekali na dzisiejszą datę 09.09.09, kiedy to miała stać się rewolucja - wyjście KO3?  Jak ktoś śledzi forum ogólne to wie i nie pisze głupich postów, że czeka. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nediam
|
 |
« Odpowiedz #26 : 9 Wrzesień 2009, 17:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Airborn
|
 |
« Odpowiedz #27 : 9 Wrzesień 2009, 18:17 » |
|
a dokumentacja do tego jakaś będzie, czy Kohana wciąż ma takie podejście, że przede wszystkim rozwój, a jak ktoś chce doku to niech sobie kod czyta:>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zepco
|
 |
« Odpowiedz #28 : 9 Wrzesień 2009, 18:37 » |
|
Nie liczyłbym prędko na dokumentację.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
r4zick
|
 |
« Odpowiedz #29 : 9 Wrzesień 2009, 21:56 » |
|
Przynajmniej podstawowe opisy powinny być w dokumentacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|